Weboldalunk a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ.

Készletkisöprés Érdekel>>

Milyen zuhanykabint vegyünk?

2021. 04. 10. 11:13:03
Milyen zuhanykabint vegyünk?

Zuhanykabin a fürdőszobában nemcsak szép és praktikus megoldást kínál, de a tisztántartásában is nagy segítségünkre van. Már az elején azt tanácsoljuk, hogy a hagyományos zuhanyzós megoldásokat érdemes zuhanykabinra váltani, hiszen a funkcionalitás mellett a kényelem is legalább annyira fontos.

Manapság hamar el lehet veszni a zuhanykabinok széles választékában ezért, a kiválasztás során érdemes alaposan átgondolni, melyik zuhanykabint választjuk.

A tökéletes zuhanykabin kiválasztásához összeírtuk a legfontosabb kérdéseket és válaszokat:

Az első és legfontosabb szempont a zuhanykabin alapterületének megválasztása, hiszen kényelmesen be kell hogy férjen a fürdőszobába. A legtöbb zuhanykabin gyártó minden termék esetében feltünteti a méreteket, nekünk csupán annyi dolgunk van, hogy megmérjük a rendelkezésre álló területet.

Ne felejtsük el, hogy pontosan le kell mérnünk a kiválasztott helyett, mert ha itt nem vagyunk körültekintőek, akkor megvásárolt zuhanykabin utólag rossz választásnak bizonyulhat.

Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy az ajtó nyitása is fontos szerepet játszik a zuhanykabinok esetében.Több megoldás létezik már, melyek a zuhanykabin alapterületén túl helyet is megspórólnak számunkra, ráadásul praktikusak is.

Ha szűk helyre szeretnénk telepíteni - ilyen lehet például egy panellakás a városban -  akkor harmonika ajtós és a tolóajtós megoldások jobb választásnak tűnnek, hiszen ezeknél minden négyzetcentimétert pontosan meg lehet spórolni.

 

Tolóajtós zuhanykabin
Tolóajtós zuhanykabin.

 

Az ajtó típusának kiválasztása nagy jelentőséggel bír, különösen abban az esetben, ha kis alapterületű fürdőszobában szeretnénk elhelyezni zuhanykabinunkat. Minden ajtótípusnak vannak előnyös és hátrányos tulajdonságai, ezekről sem érdemes megfeledkezni:

A tolóajtós rendkívül helytakarékos, ugyanakkor nem árt szem előtt tartani, hogy a sínek tisztítása kissé nehézkes.

 

Amennyiben nem foglalkozunk vele, a szappanlerakódások és a vízkő megnehezítheti a mozgatását. Általánosságban elmondható, hogy a magas minőséget képviselő zuhanykabinok sínrendszere könnyedebb mozgatást tesz lehetővé.

A Homedirect.hu kínálatában található, tolóajtós zuhanykabinok kivétel nélkül megfelelnek ennek a minőségi elvárásnak.

Amennyiben rendelkezésre áll elegendő szabad hely a fürdőszobában, válasszuk inkább a klasszikus nyílóajtós megoldásokat. Ezek kényelmesebb és gyorsabb ajtónyitást tesznek lehetővé. Igényeink szerint dönthetünk az egy- vagy kétszárnyú ajtók mellett is.

 

Nyílóajtós zuhanykabin
Nyílóajtós zuhanykabin.

 

A minőségi zuhanykabinok egy speciális vízlepergető réteggel vagy bevonattal rendelkeznek. Ha ilyen típust választunk akkor sok időt megtakarítunk  mivel a zuhanykabin fala képes lepergetni a vízcseppeket, így a vízkő kialakulása, illetve a koszolódás kisebb mértékű lesz. Így kevesebb időt kell a kabin takarítására fordítanunk.

Nem árt ha tudjuk, hogy a vízlepergető bevonat sem tart örökké. A használat és a tisztítás során folyamatosan kopik, ezért érdemes havi rendszerességgel speciális tisztítószerrel áttörölni, így hosszabb élettartama lesz zuhanykabin üvegének.

Milyen méretű legyen a zuhanykabin?

A zuhanykabin legpraktikusabb előnye, hogy olyan helyre is beépíthető, ahová nem is képzeltük volna

A standard méretek:

Ha ezek a méretek nem felelnek meg számunkra, akkor lehetőségünk  van előregyártott zuhany­falak és zuhanyajtók megvásárlására is ,így akár teljesen egyedi zuhanykabint építhetünk.

Milyen zuhanykabint formát válasszunk?

Miután A rendelkezésre álló teret a forma kiválasztásánál figyelembe vettük, akkor választhatunk szögletes zuhanykabint, vagy íves zuhanykabint, de akár négyszögletű, ötszögletű esetleg U alakú zuhanykabint fürdőszobánkba.

A fürdőszoba kialakítása vagy felújítása során számos dologról kell döntést hoznunk. Amikor egy szögletes zuhanykabint választunk, alaposan nézzünk körbe és olyan gyártót keressünk akik garanciális, minőségi kabinokat kínálnak, tetszésünknek megfelelően. Teljes biztonsággal merjük ajánlani a Homedirect.hu kínálatában felsorakozó Sanotechnik, Aquatrend, Aqualine, Sapho és Sanplast zuhanykabinokat.

A zuhanyzók tervezése során a szögletes kabinok mellett az íves zuhanykabinok örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, hiszen stílustól függetlenül majdnem minden fürdőszobába tökéletesen illeszkednek.

A helytakarékosság a kisebb lakások esetén kerül szóba, ahol a kisméretű fürdőszobák kényelmes berendezése igazi kihívás jelent. Ilyenkor jöhet szóba az egyik legjobb alternatív megolás, az íves zuhanykabin beszerelése. A hiányzó sarokkal fogunk helyet megtakarítani, így könnyen elférhetnek más háztartási eszközeink is, például egy mosógép.

A forma kiválasztása után ne felejtsük el, hogy a zuhany­kabinunk milyen ajtónyílással rendelkezzen. A görgő és nyíló kivitelezésnél is van lehetőség egy- vagy kétszárnyú nyitásra.

Milyen anyagból készült zuhanykabint érdemes választani?

A kiválasztás során érdemes nagy figyelmet fordítani a zuhanykabin anyagára is. igényeink szerint a műanyag ajtóval, vagy üveggel ellátott zuhanykabin ajtókat is választhatunk.

Többféla felszereltséggel, szerkezettel kínálnak dizájnos és praktikus megoldásokat a zuhanykabin gyártók. A műanyag betétlemezes kabinok tisztítása nehezebb, míg az üvegprofilos zuhanyzók amellett, hogy biztonságosak, megbízhatóbbak is.

2021-ben a króm és fehér zuhanykabinok mellett egyre nagyobb térhódításnak örvendenek a fekete zuhanykabinok, zuhanyajtók és zuhany tartozékok. Így a megfelelő burkolattal párosítva, modern megjelenésű fürdőszobát hozhatunk létre.

Fekete zuhanykabin
Fekete zuhanykabin.

Mennyi egy zuhanykabin ára?

És elérkeztünk az egyik legfontosabb kérdéshez. Mennyit fizessünk a kabinért, hol kezdődnek a zuhanykabinok árai és melyik árkategóriából érdemes választanunk?

A szerkezeti különbségek, a használt anyagok és anyagminőségek, illetve az alkalmazott extrák jelentős mértékben befolyásolják az árat. Ilyen extrák például különböző kényelmi, hidromasszázs funkcióval ellátott kabinok.

Döntsünk a saját igényeinknek megfelelően, elsősorban a minőségi szempontokat vegyük figyelembe.

Természetesen azt is vizsgáljuk meg, hogy, milyen zuhanyzási szokásaink vannak, milyen gyakran vesszük használatba, illetve mennyi időt szeretnénk a kabin tisztítására szánni.

PRO Tipp: számos típus esetében emelt tálcás megoldással találkozunk. Ez azt jelenti, hogy a  küszöböt minden egyes alkalommal át kell lépni.

Ez a legtöbb esetben nem okoz semminemű problémát, azonban idős vagy mozgásában korlátozott személy számára a perem nélküli, „besétálós” megoldás sokkal célszerűbb!

A Homedirect webshopkínálatában megtalálhatjuk azt a zuhanykabint, ami a leginkább megfelel az igényeinknek  és az elvárásainknak!

Tartalomhoz tartozó címkék: Zuhanykabin